Pages

6 Nisan 2013 Cumartesi

2 ISPANAKLI TAVUK SARMA


Malzemeler:
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 demet ıspanak
1 adet soğan
2 adet havuç
Zeytinyağ
Tuz,karabiber



Hazırlanışı:
Ispanakları yıkayıp, ayıklayın ve  irice doğrayın. Soğanı  ve havuçları soyup, küp küp doğrayın. Yağda doğranmış soğanı ve havucu soteleyin. Sebzeler biraz sotelendikten sonra ıspanakları da ekleyin ve karıştırın.Tuzu ve kararbiberi ekleyin ve ıspanaklar pişinceye kadar altını kapatmayın.Piştikten sonra eğer ıspanaklı karışım sulu ise suyunu süzün.
Daha sonra tavuk göğsünü bıçakla ile açın.Tavuk göğsünün iki tarafını karabiber ve tuzlayın. Hazırladığımız ıspanaklı harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. İple rosto şeklinde bağlayın. Kaynatılmış suda haşlayın. Haşladıktan sonra dilimleyin. Servis tabağına dilimlenmiş tavuk sarmaları dizin. Ispanaklı harç, yoğurt ve domates sosu ile servis yapabilirsiniz.




2 yorum: