Pages

1 Nisan 2013 Pazartesi

0 PEYNİRLİ HAVUÇLU PAZI SARMASI


Bugün ki tarifim kolay bir soğuk ikramlık...
Malzemeler:
15 adet pazı yaprağı
300 gr beyaz peynir
3 adet havuç
Çörek otu, kekik, pul biber, kara biber



Hazırlanışı:
Öncelikle iç harcını hazırlayalım.Beyaz peyniri çatal yardımıyla ezin. Çörek otunu, kekiği, pul biberi ve kara biberi ekleyip, karıştırın.
Havuçları rendeleyin.Daha sonra pazı yapraklarını yıkayın. Yaprakları kaynayan suya daldırıp, çıkarıp soğuk suya alın. Böylece pazı yapraklarınız yeşil kalır. Yapraklarını suyunu süzün. Yaprağın ortasında kalın yerini alın ve düz olarak serin. Üzerine önce rendelenmiş havuçtan daha sonra hazırladığınız peynirli harçtan koyup, dolma sarar gibi sarın. Bu işlemi her yaprak için gerçekleştirip, sarmaları tepsiye dizin. Yaklaşık 15 dakika buzlukta beklettikten sonra istediğiniz kalınlıkta kesip, servis yapın. İsterseniz üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder