Pages

14 Nisan 2013 Pazar

5 PEYNİRLİ PUF BÖREĞİ


Pazar kahvaltıları özeldir. Bütün bir aile bir araya gelir ve uzun uzun kahvaltı yapılır, sohbet edilir. Bütün bir haftanın yorgunluğu o güzel sohbet sırasında unutulur. Bu özel kahvaltı sofrası için bugün Puf Böreği yaptım. Bu güzel Pazar Sabahına bu güzel puf börekleri çok yakıştı :) Bakalım sizler beğenecek misiniz? :)
Malzemeler:
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz
İçi için:
250 gr beyaz peynir
Maydanoz
Kızartmak için:
Sıvı yağ





Hazırlanışı:
Yumurta, sirke, yağ, yoğurt ve tuzu yoğurma kabında karıştırın ve çırpın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un  ve karbonatı ekleyerek yoğurun. Hamuru yaklaşık 40 dakika dinlendirin. O sırada peyniri ve ince doğranmış maydanozu bir kapta harmanlayın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamurları bıçak sırtı kalınlığında istediğiniz şekilde açın. Hazırladığınız harçtan açılmış hamurların bir tarafına peynirli harçtan yerleştirin ve hamurun diğer tarafını harç konulan tarafın üstüne getirerek kapatın.
Kızgın yağda börekleri iki tarafını da kızartın.Sıcak olarak servis yapın.


5 yorum: