Pages

31 Mart 2013 Pazar

8 FIRINDA TAVUK PİRZOLA VE PATATES


Merhabalar,
Bugün sizlere emek hırsızlarından bahsetmek istiyorum. Geçenler de yazarkafe de yemek tariflerine bakarken kendi çektiğim resimle karşılaştım. Tepsi Köftesi tarifimin resmini izin almadan kullanmışlar. Ne yapacağımı bilemedim. Facebook da blog yazarlarının buluştuğu Blog Canların Mekanı grubuna yazdım hemen sağolsun oradaki arkadaşlar yardım ettiler.Meğer neredeyse her blog sahibinin derdiymiş bu. Bütün blog sahipleri biliyorum ki büyük emekler sonucunda paylaşımda bulunuyorlar. Bu emeklerin böyle izinsiz bir şekilde almak hırsızlıktır. Emeğe hiç saygı kalmadı artık. Umarım insanlar daha duyarlı daha saygılı olurlar bu konu da...
Malzemeler:
4 adet tavuk pirzola
4 adet küçük patates
1 çay bardağı domates sosu
Zeytinyağ
Tuz, karabiber, pul biber, zencefil, zerdeçal, kimyon, güvey otu, kekik
Limon suyu



Hazırlanışı:
Yağı, limon suyunu, tuzu ve baharatları derin bir kapta harmanlayın. Patatesleri soyun ve ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız sosa patatesleri ve tavuk pirzolaları ekleyip, harmanlayın. Fırın tepsisine harmanlanmış patatesleri ve pirzolaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırına verin. Pirzolalar kızarmaya başlayınca domates sosunu 1 çay bardağı su ile sulandırın ve yemeğinize ekleyin. Tekrar fırına atın. Pirzolalar ve patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.Pilav veya makarna ile beraber servis yapabilirsiniz.



8 yorum:

  1. nefis üçlü bir arada.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bende bol baharatlıseverim tavuğu..Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharatı her yemek de bol kullanırım. Teşekkür ederim ilginiz için.

      Sil
  3. Nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Harika gözüküyor.,, ben genelde içine limonu dilimleyip koyuyorum aroması nefis oluyor. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bir dahakine bende öyle deneyeceğim.

      Sil