Pages

10 Mart 2013 Pazar

4 YOĞURTLU PATATES PÜRESİ


Malzemeler:
5 adet patates
500 gram süt
1 yemek kaşığı tereyağ
Su
Tuz, karabiber
Sarımsaklı yoğurt



Yapılışı:
Patatesleri yıkayıp, soyun. Soyulmuş patatesleri dilimleyin ve süt ile beraber tuz ekleyip, haşlayın. İsterseniz süt azaldıkça su ilave edebilirsiniz. Patatesler ezilecek kıvama geldikten sonra altını kapatın. Tereyağı ilave ederek patatesleri püre haline gelinceye kadar ezin. Püre haline gelen patateslere karabiber ekleyin ve karıştırın. Püreyi servis tabağına döşeyin. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Pul biber, nane,sumak, karabiber ve dere otu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

4 yorum:

  1. ne kadar güzel ve şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. benimde çok sevdiğim bir salata,harika görünüyor,elinize sağlık.

    YanıtlaSil