Pages

26 Mayıs 2018 Cumartesi

0 HAŞHAŞLI REVANİ



Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu


Hazırlanışı:
Öncelikle şerbeti için bir tencereye suyu ve şekeri koyup, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan almaya yakın limonu ilave edin ve bir taşım kaynatın. Daha sonra altını kapatıp, soğumaya bırakın.
Hamuru için yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpın. Şeker eridikten sonra yağı ve yoğurdu da ilave edip, karıştırın. Üstüne irmiği, haşhaşı ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Son olarak az az unu ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın.Yağlanmış borcama hazırlamış olduğunuz bu karışımı dökün ve eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeye bırakın. Revani hamurunun pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Üzeri kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa fırından revaniyi çıkarabilirsiniz. Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra 4-5 dakika ılımaya bırakın. Tatlı ılıdıktan sonra dilimleyin. Soğumuş  olan şerbeti de dilimlenmiş olan revaninin üzerine yavaş yavaş gezdirin. Buzdolabında tatlıyı dinlendirdikten sonra servis yapın.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder