Pages

23 Aralık 2017 Cumartesi

2 MUHALLEBİLİ KADAYIF


Malzemeler:

  • 250 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 100 gram tereyağ ya da margarin
Muhallebi için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı:

Kadayıfı buzlukta en az 1 saat bekletin ve daha sonra buzluyken ufalayın.Tereyağ ve şeker ile birlikte kadayıfı kavurun. 
Vanilya ve krem şanti hariç muhallebi malzemelerini tencereye alın ve karıştırarak pişirin. Pişen muhallebi ocaktan alınıp içerisine vanilya ve toz krem şanti ilave edip, mikserle çırpın. Muhallebiyi soğumaya bırakın.
Servis edeceğiniz kapların altına tel kadayıf, üstüne muhallebi ve en üste tekrar tel kadayıf koyun. Soğutun ve üzerini istediğiniz meyveyle süsleyip servis yapın.

 

2 yorum: