Pages

29 Ağustos 2016 Pazartesi

0 KOLAY KABAK YEMEĞİ



Malzemeler:

  • 6 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • Yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Nane
  • Tuz
  • Pul biber

Hazırlanışı:
Soğanları iri bir şekilde doğrayın. Daha sonra domatesleri yarım ay şeklinde doğrayın. Kabakları da halka şeklinde doğrayın. Tencerenize sırayla önce soğan sonra domates ve en üste de kabakları dizin. Sıvı yağ ve tuzunuzu ekleyin. Biraz da sıcak su ekleyin ve kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. O sırada sarımsakları dövüp, sarımsaklı yoğurtu hazırlayın. Üzeri içinde sıvı yağda nane ve pul biberi yakın. 
Yemeğiniz piştikten servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosu dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder