Pages

21 Eylül 2016 Çarşamba

0 KÖRİLİ KISIR



Malzemeler:
  • 2 su bardağı ince esmer bulgur
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Nar ekşisi
  • Tuz, karabiber, pul biber, sumak
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Hazırlanışı:
Bulguru tuz ile karıştın ve kaynatılmış suyu ekleyip, suyu çekmesini bekleyin. Suyunu çeken bulgura domates salçasını, biber salçasını, ince doğranmış soğanı ve baharatları ekleyin ve yoğurun. İsterseniz soğanı kavurup o şekilde ekleyebilirsiniz ancak ben çiğ olarak eklemeyi tercih ettim. Biberleri ve maydanozu ince ince doğrayın ve onları da kısıra ekleyip, karıştırın. Son olarak yağı, nar ekşisini ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Kıvırcık ve domates ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder