Pages

17 Ağustos 2016 Çarşamba

0 SAKSI KEBABI


Malzemeler:

  • 4 tane bostan patlıcanı
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 3 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye kesin.Ortalarını oyun.Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletin. Suyunu süzüp iyice yıkadıktan sonra kurulayın. Tavaya sıvı yağını koyup patlıcanların her tarafını hafif kızartın. Kızartılmış patlıcanları tepsiye dizin.
Daha sonra soğanları ve yeşil biberi ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ( 1 tanesini kapak yapmak için ayırın.). Bir tencereye tereyağını ve soğanı koyup kavurun. Etleri ilave edin ve yumuşayıncaya kadar kavurun. İnce doğranmış sarımsakları ve yeşil biberleri ekleyin. Ardından domatesleri ilave edin. Yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirin. Ocaktan indirmeden önce ince doğranmış maydanozu, tuzu ve baharatları ilave edin.
Hazırladığını patlıcanların içini etli harçlarla doldurun. Bir kasede salçayı bir bardak su ile karıştırın. Tepside doldurulmuş patlıcanların arasına salçalı suyu dökün. Patlıcanların üzerine daha önce ayırdığımız domatesi dilimleyip kapak yapın. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 220 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder