Pages

27 Ocak 2016 Çarşamba

4 MİNİK PİZZA


Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzeri için)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • Beyaz peynir, zeytin, biber, salam (malzemeyi isteğinize göre karar verebilirsiniz.)

Hazırlanışı:
Öncelikle mayayı ılık su ve şeker ile beraber köpürünceye kadar bekletin. Derin bir kaba unu ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Orta kısmını açın ve ılık su, süt, yağ, yumurta akı ve mayayı koyun. Yumuşak, ele yapışmayan hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp en az 40 dk mayalanması için dinlendirmeye bırakın. Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine elle bastırarak  aralıklı olarak dizin. Tepsi de 15 dakika bekletin ve mayalandırın. Ortasını parmağınızla bastırarak, çukurlaştırın. İç malzemeleri hamurların orta kısmına bastırarak, yerleştirin. Kenarlarına önceden ayırdığımız yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.




4 yorum: