Malzemeler:
- Yarım kg dana yürek
- 10 adet arpacık soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet küçük kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1 adet defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yüreği yıkayın ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavaya sıvı yağı alın ve kızdırılmış yağda kapağı kapalı şekilde yüreği kavurun. Defne yaprağını ekleyin. Yürek suyunu verip, çekene kadar pişirin. Arpacık soğanları soyun ve suyunu çeken yüreğe ilave edin. Sarımsakları doğrayın. Kırmızı ve yeşil biberleri doğrayın. Doğranmış kırmızı biberi, yeşil biberleri, sarımsakları, domates ve biber salçasını ekleyin ve karıştırın. 1 bardak sıcak su ekleyin ve kapağını kapatıp, pişirmeye bırakın.Yürekler yumuşayıncaya kadar soteleyin. Yürekler piştikten sonra tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ilave edip bir kaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Üzerine doğranmış maydanoz ekleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder