Pages

5 Ocak 2016 Salı

4 FIRINDA SÜTLAÇ



Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı
  • Tuz

Hazırlanışı:
Pirinci yıkadıktan sonra sıcak su ile haşlayın. O sırada sütü tencerede kaynatın. Pirinçler kaynayıp, suyunu çektikten sonra kaynayan sütü ve vanilyayı pirince ekleyin. Pirinçlerin yapışmaması için ara ara kaynayıncaya karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 1/3 su bardağı sütle karıştırdığınız nişastayı ve şekeri ilave edin ve karıştırın. 1 tutam tuzu da ekleyin. Koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin ve daha sonra altını kapatın. Yumurta sarısını içine kırmak için bir miktar sütlacı ayırın. Yumurta sarısı ile sütlacı karıştırın. Geri kalan sütlacı küp güveç kaplarına paylaştırın. 


Hazırladığınız yumurta sarısı karışımını sütlaçların üzerinde gezdirin.


Fırın tepsisine kaselerin yarısına gelinceye kadar su ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

4 yorum:

  1. hımm nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nefisss Sayende yeni bisiy ogrendim yumurta sarisinn sutlactaki isini :) ellerine saglikkk

    YanıtlaSil