Pages

2 Aralık 2015 Çarşamba

0 KAYTAZ BÖREĞİ


Kaytaz Böreği, Antakya'nın yöresel bir lezzetidir. Antakya da odun fırınlarında pişiriliyor. Ancak evde öyle bir imkanım olmadığı için ev fırınında pişirdim. Televizyonda gördüğüm bu tarifi ev fırınında yapılmış halini bile çok sevdik, odun fırınındaki hali eminim harikadır. Yorumlarınızı bekliyorum.

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 4-5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
İç Harcı için:
  • 300 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber
Hamuru Açmak İçin:
  • Yarım paket margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ


Hazırlanışı:
Bir kasede ılık su, maya ve şekeri karıştırın. Köpürene kadar bekletin. Köpüren mayayı unun ortasına alın ve karıştırın. Tuzu da ilave edin ve yumuşak  hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Kabın üzerini kapatıp 30-35 dakika mayalanmaya bırakın. 
O sırada iç harcı hazırlayın. Soğanı ince ince doğrayın (robotta da çekebilirsiniz). Kıymayı, biber salçasını, domates salçasını, nar ekşisini, tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave edin ve yoğurun. 
Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.Yumuşattığınız margarini ve sıvı yağını karıştırın. Ceviz büyüklüğünde yuvarladığınız bezeleri tezgahın üzerinde yağlayarak elinizle incecik açın. Fazla sıkı olmayacak şekilde rulo yapın. Bu ruloyu parmağınızın etrafında çevirerek gül şeklinde sarın. Ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun ve iyice bastırın. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız margarin ve sıvı yağ karışımını sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder