Pages

26 Kasım 2015 Perşembe

0 PIRASALI BÖREK


Malzemeler:

  • Yarım kilo yufka (3 adet yufka)
  • 3 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Lor peyniri
  • Tuz, karabiber
Sosu İçin:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta 
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam


Hazırlanışı:
Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Pırasaları ince ince doğrayın. Havucu ve patatesi rendeleyin. Bir tavaya az zeytinyağı koyup pırasayı soteleyin.Pırasalar hafif öldükten sonra rendelenmiş havucu ve patatesi ekleyip, karıştırın. Tavanın kapağını kapatıp, sebzelerin yumuşamasını bekleyin. Yumuşadıktan sonra tuzu ve karabiberi ekleyip, karıştırın ve altını kapatın. Altını kapattıktan sonra lor peynirini ekleyin ve karıştırın. 
Sos için bir kasenin içine yoğurdu, yağı, yumurtayı ve kabartma tozunu koyun ve çırpın.
Yufkalardan birini serin ve üzerine sostan gezdirin. Sosu fırça yardımıyla dağıtın. Yufkanın iki tarafından içe doğru katlayın ve tekrar sostan sürün. Daha sonra diğer taraflarını da içe doğru katlayın. Zarf şeklini alacak şekilde katladıktan sonra yufkayı artı şeklinde 4 kare elde edin. Her karenin için iç harçtan koyup, bohça şeklinde katlayın. Katlama şekli alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bu işlemi diğer yufkalar içinde gerçekleştirin.


Böreklerinizin üstüne çırpılmış yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile susam serpin. 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika börekler kızarıncaya kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder