Pages

9 Aralık 2015 Çarşamba

0 ISPANAK BORANİ YATAĞINDA BULGURLU KÖFTE




Malzemeler:

Köftesi İçin:
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1.5 su bardağı ıslatmak için ılık su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon
Borani İçin:
  • Yarım kg ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • Sıvı yağ
Sos İçin:
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Kırmızı biber, nane
Üzeri için ince kıyılmış maydanoz...


Hazırlanışı:
Bulguru derin bir kapta ılık suyla ıslatın ve üzerini kapatıp 10 dakika kadar suyu çekmesini bekleyin. Daha sonra şişen bulgura, un, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin ve yoğurun. Çok sert olmayacak şekilde yoğurun. Bu hamurdan küçük parçalar alıp, avuç içinizde yoğurun.


Köfteleri kaynayan suya atıp, haşlayın. Pişen köftelerin suyunu süzün ve soğumasını bekleyin. Daha sonra ıspanakları yıkayın ve ince olarak doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve yağda kavurun. Soğan öldükten sonra doğranmış ıspanağı ekleyin ve kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin ve ıspanaklar fazla ölmeden ocaktan alın. Sarımsağı dövüp yoğurtla karıştın ve sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Soğuyan ıspanağa sarımsaklı yoğurdu ilave edin ve karıştırın. 
Sosu hazırlamak için sıvı yağı ısıtın. Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve eriyinceye kadar pişirin. Eriyen domateslere, biber ve domates salçasını ekleyip, kavurun. Kırmızı biber ve naneyi ekleyin. Hazır olan sosa köfteleri ekleyin ve karıştırarak köftelerle kavurun. Köftelerin her tarafı sos olacak şekilde karıştırın ve altını kapatın. Ispanak Boraniyi derin bir kaba alın ve üzerine soslu bulgur köftesini koyun. İnce kıyılmış maydanozu üzerine serpin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder