Pages

22 Ekim 2015 Perşembe

2 İSTAVRİT TAVA VE ROKA SALATASI


Malzemeler:

  • 1 kg istavrit
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Sıvı yağ (kızartmak için)
Roka Salatası için:
  • Yarım demet roka
  • 1 adet havuç
  • 1 adet turp
  • Limon suyu, zeytin yağı, tuz
Hazırlanışı:
Balıklarınızı aldığınız yerde temizletebilirsiniz ya da kendiniz evde temizleyin. Daha sonra balıkları berrak bir su elde edinceye kadar tek tek yıkayın. Yıkadıktan sonra süzgeçte bekletin ki suyu iyice süzülsün. Mısır ununu ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Balıkların her yerini unlayın. Kızartma tavasına sıvı yağı alın ve kızdırın. Kızdırılmış yağda istavritleri sıkışık olmayacak şekilde dizin ve her iki tarafını da kızartın. Fazla yağını almak için önce kızaran istavritleri kağıt havluya alın. Yağı süzüldükten sonra servis tabağına alın.
Balığın yanına en iyi giden salata roka salatasıdır. Balıklar kızarırken rokanızı yıkayın ve doğrayın. Turpu da doğrayın ve havuçları rendeleyip, hepsini karıştırın. Sos için zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırın ve salatanın üzerinde gezdirin. Salatanız hazır. Kızarmış balıklarla beraber servis yapabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Merhabalar, istavrit tavanızın çok leziz, çok iştah açan bir görüntüsü var. Roka salatasıda tam bir şifa deposu Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için

      Sil