Pages

7 Ekim 2015 Çarşamba

0 KURU BÖRÜLCE SALATASI


Bugün sizlere sağlıklı, az kalorili bir tarif paylaşıyorum. Börülce salatasına herkes farklı şeyler koyuyor. Ben bu şekilde yapıyorum, sizler nasıl yapıyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.
Malzemeler:

  • 3 su bardağı kuru börülce
  • 1 adet konserve mısır
  • 7-8 adet kornişon turşu
  • 3  adet kırmızı biber 
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı

Yapılışı:
Börülceleri bir gece önceden üzerine geçecek kadar su ekleyin ve bekleyin. Sabah kalan suyunu dökün ve tencereye alın. Üzerine iki parmak geçecek şekilde su ekleyip, haşlayın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve soğumaya bırakın.O sırada derin bir karıştırma kabına kırmızı biberleri, köy biberlerini, maydanozu ve naneyi doğrayın. Turşuları da küp küp doğrayıp, ilave edin. Üzerine mısırı ve soğumuş börülceleri ilave edin. Son olarak da tuzu, limon suyunu, nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip, salatayı karıştırın. İsterseniz ceviz ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder