Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı nohut
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Et suyu (1 tablet)
- Tuz, karabiber
- Sıvı yağ
Yeşil mercimeği ve nohudu ayrı ayrı haşlayın. Mercimekleri hafif diri kalsın. O sırada karnabaharı limon, tuz ve bir parça ekmek ile haşlayın. Bu karnabaharın kokusunu çıkmasını sağlar. Karnabaharı çatal saplanacak duruma gelene kadar haşlayın. Baklagilleri ve karnabaharı haşlamak işlemleriniz bittikten sonra soğanı yemeklik doğrayın. Doğranmış soğanı sıvı yağ ile beraber yemek tenceresinde kavurun. Salçayı da ekleyin. Soğan öldükten sonra haşlanmış karnabaharı, nohudu ve mercimeği ekleyip, karıştırın. 2,5-3 bardak su ekleyin. Et suyunu, tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Karnabahar pişince altını kapatın ve sıcak olarak servis yapın.
Merhabalar, nohutlu karnabahar yemeğiniz ne kadar lezzetli ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Çok teşekkür ederim. Sayfama her zaman beklerim :)
Sil