Pages

4 Kasım 2014 Salı

0 ELMALI CEVİZLİ KEK


Malzemeler:

  • Aldığı kadar un (yaklaşık olarak 3 su bardağı un)
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çorba kaşığı kakao
  • 4 adet elma
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • Tarçın
Üzeri için:
  • Pudra şeker
  • Damla çikolata


Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.  Tavaya elmaları koyun ve üzerine 3 çorba kaşığı toz şekeri ve tarçını ekleyip, karıştırın ve pişirin. Elmalar çok fazla pişmeden altını kapatın. Bu harcı soğumaya bırakın. O sırada karıştırma kabına yumurtaları ve 1,5 su bardağı şekeri koyun. Mikserle iyice köpürene kadar çırpın. Ne kadar çok  yumurta ve şekeri çırparsanız kekiniz o kadar lezzetli olur.
Sütü ve yağı ekleyip, karıştırın. Kakaoyu, tarçını, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ekleyip mikserle karıştırın. Cevizi iri iri kıyıp  karışıma ekleyin. Soğuyan elmaları da ilave edip, karıştırın. Kek kıvamına gelen karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Ben küçük dikdörtgen kek kalıbından yaptım ve bu karışımdan iki adet kek çıktı. Siz de ona göre kekinizi yapabilirsiniz. 

 
Kek kalıbına koyduğunuz karışımın üzerine unlanmış damla çikolatalarını koyun. Böylece unlanmış çikolatalar erimez. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekinizi pişirin. Pişen keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Hafif soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder