Malzemeler:
- Mevsimine göre 4 adet balık (çipura,levrek, palamut, alabalık vb)
- 4 adet orta boy patates
- 4 dilim kaşar
- Tereyağ
- 4 diş sarımsak
- Defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber, pul biber
- Kekik
- Zeytinyağı
Hazırlanışı: Temizlenmiş balıkları biraz tuzlu suda bekletin ve daha sonra suyunu süzün. Üzerine karabiber serpin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Her bir balığın arasına defne yaprağı, kaşar , tereyağ ve sarımsakları koyun. Patatesleri kabuğunu soymadan yıkayıp birbirlerinden ayırmadan dilimleyin. Zeytinyağ, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği bir kap da karıştırıp patateslere sürün.
Balıkların yanına patatesleri dizin. Orta derece fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder