Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım demet dereotu
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet havuç
- 8-9 adet salatalık turşusu
- 1 kutu mısır
- 1 adet limon
- 2 kaşık zeytinyağı
- Tuz
Hazırlanışı:
İlk olarak pirinci yıkayın. Tuzlu sıcak suda en az yarım saat bekletin. Daha sonra tencereye zeytinyağını ve 2 su bardağı suyu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin ve daha sonra üzeri kapalı demlenmeye bırakın. O sırada dereotunu doğrayın. Havucu haşlayıp, küp küp doğrayın. Salatalık turşusunu da küp küp doğrayın. Soğuyan pilavı geniş bir kaba alın. Dereotunu, havucu, turşuyu, bezelyeyi, mısırı, tuzu, zeytinyağını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Üzerini domates ve dereotu ile süsleyip servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder