Bursa'nın yöresel tatlarından Pideli Köfte tarifi...
Malzemeler:
Köfte harcı için:
- 500 gram kıyma
- 1 küçük kase kurutulmuş ekmek içi
- 1 adet yumurta
- Kekik, güvey otu
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karbonat
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Sıcak su
Servis için:
Hazırlanışı:
Köfte için kıyma, bayat ekmek içi, yumurtayı ve baharatları derin bir kaba alın ve yoğurun. Köfte malzemesini buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalara koparıp, şekil verin. Yağda kızartın ya da ızgarada yağsız pişirin. Izgarada domates ve biberleri de pişirin.
O sırada pideleri küçük kare şeklinde doğrayın. Domates sosu için tavada tereyağını eritin ve salçayı ekleyip kavurun. Sıcak su ekleyip kıvamını ayarlayın.Doğranmış pideleri yayvan bir tabağa dizin. Pidelerin üzerine salçalı sosu gezdirin. Köfteleri, pişmiş domates, biberleri ve yoğurdu üzerine dizin ve servis yapın.
bu tam benlik bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
Sil