Pages

13 Eylül 2013 Cuma

3 KAYSERİ YAĞLAMASI


Malzemeler:
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 paket yaş maya
Su
Tuz
Harç için:
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Tuz,karabiber, pul biber, kekik
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt





Hazırlanışı:
Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Unun ortasına mayayı ılık suda eritin. Maya iyice kabarınca tuz ve yeterince su ilave ederek yoğurun. Hamur kulak memesinden daha yumuşak olana kadar yoğurun. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin ve bezelere ayırın. Her bir bezeyi tavanızın büyüklüğünde açın. Teflon tavada yağsız arkalı önlü pişirin.
O sırada kıymalı harcı hazırlayın. Bunun için sıvı yağ tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Kavrulmuş soğanlara kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra domates ve biber salçalarını ekleyin bir süre daha kavurun. Doğranmış domatesleri, yeşil biberleri ve kırmızı biberleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Su, tuz ve baharatları ekleyin ve pişmeye bırakın.
Harç piştikten sonra pişen her hamurun üzerine kıymalı harçtan koyup lavaşın üzerine yayın. Tüm hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve hamurları üst üste koyun. Üst üste koyduğunuz hamurları istenilen sayılarda porsiyonlara ayırın. Porsiyonların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.



3 yorum:

  1. ilk defa gördüm. biraz lahmacuna benzettim. Çok lezzetli gözüküyorlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. kayserinin bu muhteşem lezzetine bayılıyorum

    YanıtlaSil