Malzemeler:
1 kase yoğurt
Aldığı kadar un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz
Malzemeler:
Geniş bir kaba sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alıp karıştırın. Karbonatı, unu ve tuzu ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
Pişireceğiniz tavaya göre hamura bir parmak kalınlığında yuvarlak bir şekil verin. Çöreğin yanmaması için teflon tavanın içine pişirme kağıdını serin. Hamuru tavaya yerleştirin ve ağzı kapalı bir şekilde hafif ateşte pişirin. Altı pişince çevirip diğer tarafını pişirin. Her iki tarafı da piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder