Pages

5 Mart 2013 Salı

2 ISPANAKLI KIYMALI AÇMA BÖREK


Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı su
5.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı un (hamuru açmak için)
Tuz
İç harcı için:
1 kg ıspanak
300 gram kıyma
2 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için:
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 yumurta sarısı



Hazırlanışı:
Ispanakları yıkayıp, doğrayın. Soğanları soyup, yemeklik doğrayın. Kızgın yağda soğanı ve kıymayı kavurun. Ispanakları da ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Altını kapattıktan sonra tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip, karıştırın. Soğumaya bırakın.
Hamur için su, tuz, sirke ve yumurtaları karıştırın. Elenmiş unu azar azar yedirerek hamurunuzu yoğurun. Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra streçleyip 20 dakika dinlendirin. Dinlendirilmiş hamuru 16 eşit parçaya ayırın. Parçaları üzerlerine un serperek oklava ile tek tek tepsi büyüklüğünde açın.
Tereyağını tavada eritin. Açtığınız hamurların 4 ünü aralarını yağlayarak, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.




Üzerine ıspanaklı harcı yayın.


4 parça hamuru aynı şekilde üstü üste yerleştirin ve en üste ıspanaklı harcı yayın. Tekrar 4 parça hamuru aynı şekilde yapın ve ıspanaktan sonra kalan 4 parçayı yerleştirin. Hamurun kenarlarını elinizle burarak kapatın. Eritilmiş tereyağını yumurta sarısı ile karıştırın ve böreğin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.


2 yorum:

  1. Merhaba, malzemelerde 3 kez un geciyor. Yumurtadan sonraki 1 su bardagi su mu? Sevgiler Esin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Kusura bakmayın orada bir yanlışlık olmuş belirttiğiniz için teşekkür ederim.

      Sil