Pages

9 Eylül 2015 Çarşamba

1 NOHUTLU PATATES YAHNİSİ


Malzemeler:

  • 500 gram kemikli et
  • 4 adet orta boy patates
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • Sıvı yağ



Kemikli eti düdüklü tencerede haşlayın. Daha sonra tencerede tere yağını eritin ve sıvı yağı ekleyin. Sarımsakları ince doğrayın, soğanların kabuklarını soyun ve tencereye ekleyin. Kırmızı biberleri ve yeşil biberleri doğrayın ve onları da ekleyip, soteleyin. Salçayı ilave edip, eritin. Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ilave edin ve 2-3 dakika kavurun. Haşlamış olduğunuz etin suyunu tencereye ekleyin, kaynadıktan sonra sırasıyla haşlanmış eti, iri doğranmış patatesleri ve haşlanmış nohutu ilave edin. Son olarak baharatları ve tuzu ekleyin ve pişirmeye bırakın. Yemeğin piştiğine emin olduktan sonra ocaktan alın.30-40 dakika dinlendirip servis yapın.

1 yorum: