Pages

27 Mayıs 2015 Çarşamba

2 GÜVEÇTE KIYMALI TÜRLÜ


Malzemeler:

  • 100 gram kıyma
  • 2 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 3-4 adet çarliston biber
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Domates salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın ve tavada kıymayı soğan ve sarımsakla beraber kavurun ve soğumaya bırakın. O sırada patatesleri kabağı ve patlıcanları soyup, küp küp doğrayın. Biberleri de doğrayıp, hepsini büyük bir karıştırma kabına alın. Ayrı bir kasede domates salçası, sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği karıştırın. Karıştırma kabındaki sebzelerin üzerine kavrulmuş kıymayı ekleyip, karıştırın. Son olarak da salçalı sosu sebzelerin üzerine döküp, harmanlayın.  Hazırlanan malzemeleri güveç kaplarına eşit olarak paylaştırın.


Önceden ısıtılmış 180- 200 derece fırında sebzeler tamamen renk alıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin.


Sebzeler piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşarlar serpin ve tekrar fırına verin. Renk alıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.


2 yorum: