Pages

6 Mayıs 2015 Çarşamba

0 HİNDİ SOTE


Malzemeler: 

  • 500 gram hindi sote (kalça kısmından)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet domates
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz, kırmızı biber, pul biber, kekik


Hazırlanışı:
Hindi etlerini küp küp doğrayın. Yeşil biberleri, kırmızı biberleri, domatesleri ve kuru soğanı küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Derin ısıtılmış tavaya doğranmış hindi etlerini koyun ve kavurun. Beyazlaşınca sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Doğranmış soğanları, biberleri ve sarımsakları da ekleyin ve sotelenmeye bırakın. Son olarak domatesleri ve baharatları ekleyin ve etler pişinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder