Pages

10 Mart 2015 Salı

6 TİRAMİSU


Malzemeler:
  • 1 paket kedi dili bisküvi
Kedi Dillerini Islatmak için:
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 200 gram labne peynir
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya



Hazırlanışı:
Muhallebi malzemelerini vanilya ve labne hariç bir tencereye koyup kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Muhallebi biraz soğuyunca vanilya ve labne peyniri ekleyip 2-3 dakika mikserle çırpın.


Diğer yandan kedi dillerini ıslatmak için sıcak su, nescafe ve şekeri bir kaba alıp karıştırın. Kedi dillerin yarısını kahveli karışıma batırıp, borcama dizin. Üzerlerine muhallebinin yarısını dökün. Kalan kedi dillerini de kahveli karışıma batırıp muhallebinin üzerine dizin. Kalan kremayı da kedi dillerinin üzerine dökün. Üzerini düzleştirin.,Biraz soğuduktan sonra üzerine kakao eleyin. Buzdolabında 3-4 saat bekletip, servis yapın.


6 yorum: