Pages

23 Aralık 2014 Salı

2 ANTALYA USULÜ TAHİNLİ PİYAZ


Malzemeler:

  • 250 gram fasulye
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 2 adet limon suyu
  • 3 kaşık üzüm sirkesi
  • Yarım demet maydanoz
  • 4-5 adet yeşil soğan
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • Tuz
Süslemek için:
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • 5-6 adet çeri domates


Hazırlanışı:
Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri haşlayın. Haşlandıktan sonra 1 su bardağı kadarını ayırın. Tahin, sirke, tuz, limon suyu ve zeytinyağını karıştırın. Ayırdığınız 1 su bardağı haşlanmış fasulyeyi rondoda iyice ezin. Hazırladığımız karışıma rondodan geçirdiğimiz fasulyeyi ilave edip kıvamlı bir sos elde edin. (Bu sosa fasulyeyi haşladığınız sudan biraz ekleyin.)
Yeşil soğanları ve maydanozu ince ince doğrayın. Haşlanmış 2 adet yumurtayı doğrayın. Haşlanmış fasulyelere soğanı, maydanozu ve yumurtaları ekleyip, iyice harmanlayın. Bu karışıma daha önce hazırladığımız sosu ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp bir adet yumurta ve çeri domateslerle süsleyip, servis yapın.




2 yorum: