Pages

25 Haziran 2020 Perşembe

0 MUZLU MAGNOLİA


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta 
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kutu krema 
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 2 adet muz

Hazırlanışı:
Tencereye sütü, nişastayı, unu, şekeri ve yumurta sarısını ekleyerek, çırpın. Ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp ara ara karıştırarak ılımasını bekleyin. Muhallebi ılıyınca içine kremayı ekleyin ve tekrar çırpın.

Diğer tarafta bisküvileri rondodan geçirin ve muzları dilimleyin. Servis kaplarına önce yaklaşık 1,5 yemek kaşığı bisküvi koyup, muzları kenara dizin. Daha sonra üzerine muhallebi koyun ve sonra tekrar bisküvi ekleyin. Üzerini muz ile süsleyip buzdolabında 3-4 saat soğutup, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder