Pages

24 Şubat 2016 Çarşamba

1 KIYMALI PAZI KAVURMASI


Malzemeler:

  • 2 demet pazı
  • 2 adet kuru soğan
  • 300 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
Hazırlanışı:
Pazıları yıkayıp, ince ince doğrayın. Sıvı yağın yarısını tavaya alın ve doğradığınız pazıları kavurun. Tuzunu da ilave edip, iyice karıştırın. Servis tabağına pazı kavurmasını alın.
Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvı yağın diğer yarısı ( yarım su bardağı) ile kıymayı kavurun. Soğanı da ilave edip, kavurmaya devam edin. İyice kavurduktan sonra domates ve biber salçasını ekleyin ve biraz daha kavurun. Tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave edin ve altını kapatın. Servis tabağındaki pazıların üzerine yayın. İsterseniz üzerine yoğurt gezdirerek servis yapabilirsiniz.


1 yorum:

  1. Merhaba siteni çok beğendim, bende kendi blogumda bir çekiliş yapıyorum katılmak istersen beklerim.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil