Pages

21 Şubat 2014 Cuma

4 KÜP PİLAVI


Bugün sizlere bizim oralardan bir tarif veriyorum. Memleketim Ankara-Çamlıdere'nin yöresel lezzetlerinden biri olan Küp Pilavı... Et küpün içinde buharla ve pirinç de etten sızan su ile piştiğinden dolayı nefis bir lezzet oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
  • 2 kilogram kuşbaşı et (yağlı)
  • 10 adet arpacık soğanı
  • 2 kase pirinç
  • Tuz, karabiber






Hazırlanışı:
Kuşbaşı eti, soyulmuş arpacık soğanı, tuzu ve karabiberi harmanlayıp, küpe koyun. Küpü düdüklüye ters çevirip, koyun. Küpün yarısına kadar gelecek şekilde düdüklüye sıcak su koyun. Küpün dışına bir parça et koyun. Etin pişip pişmediğini bu et ile kontrol edebilirsiniz. Et yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra küpü pilav tenceresine aynı şekilde yerleştirin. Düdüklüde kalan suyu pilav tenceresine koyun. Daha önceden ıslatıp, yıkadığınız pirinçleri tencereye ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra tepsiyle kapatın ve üzerini örtü ile kapatıp, dinlenmeye bırakın. Demlendikten sonra küpü kaldırın ve eti pilavın üstüne döküp sıcak olarak servis yapın.

4 yorum:

  1. Bende çamlıdereliyim bu arada

    YanıtlaSil
  2. Çamlıderemin hoşmerim tarifinide verseniz süper olur cevizli çörek ve kül çöreğininde tarifi lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz için teşekkür ederim. En kısa zamanda onların da tarifini vericem inşallah :)

      Sil