Pages

17 Ocak 2013 Perşembe

1 TEPSİ KÖFTESİ


Malzemeler:
Köfte için:
400 gram kıyma
1 çay bardağı bayat ekmek içi
1 adet soğan
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
Maydanoz
Karabiber, kimyon, yenibahar, kekik, güvey otu, tuz, pul biber, karbonat
Üzeri için:
2 adet patates
Rendelenmiş kaşar
Sıvı yağ
Karabiber, pul biber, tuz





Hazırlanışı:
Kıymayı yoğurma kabına alın ve içine yumurtayı kırın. İnce doğranmış soğanı, ince kıyılmış maydanozu, bayat ekmek içini, sütü ve baharatları da ekleyip, yoğurun. Yağlanmış fırın tepsisine köfteyi yayıp, 250 derece fırında yarım saat pişirin.


Ayrı bir kapta karabiber, pul biber ve tuzu karıştırın. Bu karışıma patatesleri soyup, ince dilimleyerek ekleyin ve harmanlayın.
Köfte kızardıktan sonra fırından çıkarın ve üzerine harmanlanmış patatesleri üzerine dizin.



Tekrar fırına koyup,  pişirin. Patatesler piştikten sonra çıkarın ve üzerine kaşar rendeleyin.



Fırına tekrar verin. Kaşar peynirler eriyip, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.





1 yorum:

  1. şehir dışındayım, fotoğraf en kısa zamanda kalkacaktır

    YanıtlaSil