Pages

25 Ocak 2013 Cuma

6 TAVUK ŞİNİTZEL


Malzemeler:
500 gr kemiksiz tavuk eti
Mısır unu
Buğday unu
Galeta unu
2 yumurta
Kekik, zerdaçal, zencefil, karabiber, pul biber, kimyon, tuz
Sıvı yağ



 Hazırlanışı:
Tavuk etini parmak büyüklüğünde doğrayın. Bir kapta buğday ununu ve mısır ununu karıştırın. İçine baharatları da ekleyip harmanlayın. Yumurtaları ayrı bir kabın içerisinde çırpın.Tavuk parçalarını önce un karışımına sonra yumurtaya en son da galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Kızarmış tavukları kağıt havluya aktarıp fazla yağın emilmesini bekleyin. Pilav ve salata ile servi yapabilirsiniz.



6 yorum: