Pages

27 Ocak 2013 Pazar

6 PATATES MANTISI

Öncelikle herkese iyi pazarlar diliyorum. Bu aralar eskisi gibi sizlerle çok tarif paylaşamıyorum. Fazla fırsatım olmuyor. İki kursa gidiyorum. Biri dikiş kursu diğeri de resim kursu. O kadar yoğun oluyorum ki ne yazık ki tariflerimi koymaya zamanım olmuyor. Haftasonunu beklemek zorunda kalıyorum. Sömestr tatili geldiğine göre artık bol bol tariflerimi sizlerle paylaşabilirim :) Bugün sizlerle Patates Mantısı tarifini paylaşıyorum. Uzun zamandır yapmıyordum ama yapmak hep aklımdaydı. Bugüne kısmet oldu. Umarım bu pratik mantıyı beğenirsiniz.
Malzemeler:
4 adet patates
Maydanoz
Zeytinyağ
Tuz,karabiber, pul biber
İç Malzemeler:
100 gram kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça





Hazırlanışı:
Patatesleri yıkayın ve haşlayın. O sırada kıyma ve ince doğranmış soğanı yağda kavurun.Baharatlarını da ekleyip, karıştırın.
Haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve ezin. Daha sonra iyice ezilmiş patateslerin içine ince ince doğranmış soğanı, maydanozu ve baharatları ekleyip, yoğurun.Patatesli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın. Ortasını çukurlaştırarak çanak şeklini verin. Kıymalı harcı hazırlanmış olduğunuz patates çanakların içlerine doldurun.Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sonra da tereyağ ile salçayı kavurup, sos hazırlayın. Bu sosu yoğurdun üzerinde gezdirip, servis yapın.




6 yorum:

  1. nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Vayyy patatesli herşeye bayılırım gerçekten hımm, süper görünüyor, elinize sağlık:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele birde sarımsaklı yoğurt varsa :) Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Çok pratik ve lezzetli. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil