Pages

5 Ocak 2013 Cumartesi

4 FIRINDA İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMA


Bu sene yeni yıl soframızın ana yemeği FIRINDA İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMA idi. Rahatsız olduğumdan dolayı tarifimi bloguma koymam biraz geç oldu.Umarım kendi damak zevkime göre yaptığım bu tarifi beğenirsiniz.Malzemeler kalabalık görünmesine rağmen tarifi o kadar kolay ki.Umarım bu tarif davet sofralarınızı sık sık süsler.
Malzemeler:
1 adet bütün tavuk
1 adet soğan
1 kase pirinç
20-25 adet dolmalık fıstık
9-10 adet haşlanmış tavuk ciğeri
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Tereyağ
Marine için:
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
2 diş doğranmış sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber



Hazırlanışı: 
Marine malzemelerini bir kapta karıştırın. Tavuğu iyice yıkayıp, kurulayın. Hazırladığınız karışımı tavuğun her  tarafına iyice sürüp 1 saat bekletin. (İsterseniz 1 gün önceden de bekletebilirsiniz).Tavuğun bacaklarını birbirine bağlayın ve 200 derece fırında 1 saat pişirin.
O sırada tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyun.İnce ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun.Soğanlar pembeleştikten sonra  fıstıkları ekleyip biraz daha kavurun. Daha sonra ayıklayıp, yıkadığınız pirinçleri ilave edin. Biraz kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu,tuzu ve karabiberi ekleyin.Altını kısıp pişmeye bırakın. Pilavınız suyunu çektiğinde biraz diri olsun çünkü tavuğun içerisinde de tavuğun suyuyla da pişeceği için çok pişirirseniz lapa olur.
Pilav pişerken haşlanmış ciğerleri doğrayın.Pilav piştikten sonra ciğerleri ekleyip karıştırın.Daha sonra ciğerli pilavı bir kaşık yardımı ile pişmiş tavuğun içerisine doldurun.Kalan pilavları da tavuğun etrafına koyun. 200 derecelik fırına tekrar verin.15-20 dakika pişirin.



4 yorum:

  1. ellerine sağlık her zaman geleceğim bende ankaradayım

    YanıtlaSil
  2. mutlu seneler...muhteşem bir lezzet.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil