Pages

9 Aralık 2012 Pazar

2 TAVUK KAPAMA


Kapama çok bilindik bir Balkan yemeğidir.Kırklareli mutfağının önemli yemeklerindendir.Aynı zamanda bir pilav türü olmasına karşılık, ana yemek gibi sunulmaktadır.Benim tavuk etiyle yaptığım bu tarif kuzu eti veya tavuk etiyle de yapılmaktadır.Bu da benim kendi usulümle yaptığım Tavuk Kapama.Yorumlarınızı bekliyorum.
Malzemeler:
2 adet but
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz,karabiber
Nane
4 su bardağı tavuk suyu
Marine için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz,karabiber,pul biber,kekik,kimyon



Hazırlanışı:
Derin bir kapta rendelenmiş soğanı,yoğurdu,yağı,tuzu ve baharatları karıştırın.Butları parçalayıp hazırladığınız sos ile marine edin.Yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin. O sırada pirinçleri ayıklayıp,sıcak tuzlu suda en az 30 dakika bekletin.Daha sonra tavukları sıcak suda haşlayın.Süzdüğünüz pirinci sıvı yağ ve tereyağını da kavurun.Tuzu ve karabiberi ilave edip,karıştırın.Derin bir tepsiye kavrulan pirinçleri yerleştirip üzerini düzleştirin ve üzerine nane serpin.Haşlanmış tavukları da üzerine dizin.4 su bardağı tavuk suyunu tepsiye yavaş yavaş dökün.



200 derecelik fırında pirinçler pişinceye kadar pişirin.Eğer pirinçler suyunu çektiğinde hala pişmediyse sıcak su ilave edebilirsiniz.



2 yorum:

  1. benim cocukken cok sik yedigim yemektir bir balkanli olarak elinize saglik

    YanıtlaSil