Pages

8 Aralık 2012 Cumartesi

8 GAZEL BÖREĞİ


Malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1.5 su bardağı sıvı yağ yada eritilmiş tereyağı
1.5 su bardağı su
1 adet yumurta sarısı
Tuz
İç harcı için:
250 gr kıyma
2 adet patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Maydanoz
Tuz,karabiber





Hazırlanışı:
İç harcı için,soğan ve patatesleri soyup ayrı ayrı rendeleyin. Tereyağını tavada kızdırıp rendelenmiş soğanı pembeleştirin.Patates ve kıymayı ekleyin biraz kavurun.Ateşten aldıktan sonra ince kıyılmış maydanozu,karabiberi vve tuzu ekleyip karıştırın.


Yoğurma kabına unu eleyin.Su ve tuz ilave ederek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun.Hamuru cevizden büyük parçalara ayırıp bezelerin üzerini nemli bezle örtün.15 dakika dinlendirin.
Hamur bezelerinin üzerine nişasta serperek oklava ile tepsi büyüklüğünde ince yufkalar halinde açın.Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayın.Yufkanın üzerine eritilmiş margarin gezdirin.Yufkaların yarısını bu şekilde döşeyin.Hazırladığınız iç malzemeyi yayıp kalan yufkaları da aralarında margarin gezdirerek kat kat yayın.




Böreği kareler şeklinde kesin.Karelerin iki ucundan tekrar keserek üçgen şeklini verin.


1 yemek kaşığı eritilmiş margarinle yumurta sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.


8 yorum:

  1. Immmm bu ne güzel bir börek...El açması hemde...

    YanıtlaSil
  2. Hazır yufka ile denenediniz mi? Olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemedim ama hazır baklava yufkası ile yapanlar var.

      Sil
  3. Merhaba, elinize saglik, börek cok lezzetli gözüküyor. Kac bezeye bölüyorsunuz hamuru?

    YanıtlaSil