Pages

19 Aralık 2012 Çarşamba

4 ÇÖKERTME KEBABI

Malzemeler:
500 gr dana eti
5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
Yoğurt
2 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz,pul biber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Marine için:
1 adet soğan
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
Zeytinyağı
Kimyon
Kekik
Karabiber
Tuz



Hazırlanışı:
Dilimlenmiş etleri uzun ince doğrayın.Derin bir kaba ince doğranmış soğanı,sütü,maden suyunu, zeytinyağını, kimyonu, kekiği, karabiberi,tuzu ve etleri koyup,karıştırın. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirin.
Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve tuzlu suda bekletin.Kızgın yağda kızartın.Kızarmış patateslerin yağını süzerek servis tabağına alın.
Üzeri için yoğurdu tuz,zeytinyağı ve dövülmüş sarımsakla birlikte çırpın.Hazırladığınız bu sarımsaklı yoğurdu patateslerin üzerine aktarın.
Dilimlenmiş şerit etleri ızgara veye tavada pişirin.Yoğurdun üzerine alın.Salça, tereyağı ve pul biberi hafif kızdırıp yoğurdun üzerinde gezdirin.


4 yorum:

  1. çok severim bu kebaı ama hiç ewde denemedim canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka denemelisiniz.Oldukça basit.Teşekkür ederim ilginiz için.

      Sil
  2. merhaba, tarifinizi uygulamak üzere etleri hazırladım marine edilmiş etleri bu karısımdan cıkarıp sıvı yağda mı pişiriyoruz?? soğanları pişiriyor muyuz bir de yardımcı olursanız sevinirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet etleri sıvı yağda pişiriliyor. Marine için de pişirilmemiş soğan kullanılır.

      Sil