Pages

19 Kasım 2012 Pazartesi

2 ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ

Havalar soğudu artık.Bol bol vitamine ihtiyacımız var.Pırasa bol miktarda C,K ve B vitamini içerir.Bu soğuk havalarda vücut direncimizi artırır.Ben de bugün pırasa yemeği yaptım hastalıklardan korunalım diye :)
Malzemeler:
1 kg pırasa
3 adet havuç
2 adet domates
1 kahve fincanı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağ
Limon suyu
1 çay kaşığı şeker
Tuz,karabiber



Hazırlanışı:
Pırasalar ayıklanır, 3 cm uzunlukta verevine kesin ve yıkayın.Havuçları da soyup yıkayın.İnce ince verevine kesin.

Bir tencereye önce havuçları dizin.Üzerine sırasıyla pırasaları ve doğranmış domatesleri dizin.Tuzu,karabiberi ve şekeri koyun.Son olarak da üzerine zeytinyağını gezdirin ve suyu ekleyin.Tencerenin kapağını kapatın,pişirmeye bırakın.Pırasalar yumuşayınca pirinci ekleyin.Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.Altını kapatmadan önce limon suyunu ekleyin.Soğuk olarak servis yapın.Ben karıştırmadan servis tabağına ters çevirip servis yaptım.İsterseniz siz karıştırabilirsiniz.


2 yorum: