Bu tarif, bir salata olarak sofralarınızı süsleyebileceği gibi hafif bir akşam yemeği olarak da tüketilebilir.B ve E vitaminince zengini buğday ile kalsiyum ve protein deposu yoğurdun güzel bir birlikteliği...Değişik bir lezzet arıyorsanız bunu deneyin.Hem besleyici hem lezzetli.İşte tarifim:
Malzemeler:
1 su bardağı buğday
2 su bardağı yoğurt
1 adet salatalık
1 su bardağı haşlanmış mısır
2 diş sarımsak
Zeytinyağ
Tuz
Süslemek için:
Kuru nane ve pul biber
Hazırlanışı:
Buğdayı bir gün önceden ıslatın ve ertesi gün yumuşayana kadar pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın.Bu sırada sarımsakları tuz ile dövüp yoğurda karıştırın.Salatalıkları mümkün olduğunca minik minik doğrayın.Sarımsaklı yoğurda haşlanmış buğdayı,doğranmış salatalığı,mısırı,yağı ve tuzu ekleyip karıştırın.Servis tabağına alın ve üzerini kuru nane ve pul biber ile süsleyin.
Çok sağlıklı bir salata. Çok da güzel süslemişsiniz. Ellerinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Sevgiler.
Silçok güzel sunumlu harika bir salata olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim ilginiz için.Sevgiler.
SilEllerinize sağlık nefis gözüküyor.
YanıtlaSilsüperdir eminim...
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Silela
YanıtlaSil