Pages

2 Kasım 2012 Cuma

2 AKCİĞER YAHNİSİ

Akciğeri sever misiniz bilmem ama biz çok severiz özellikle de mangalda olursa.Bu sefer yahni şeklinde yaptım.Genellikle yahni karaciğerden yapılır ama akciğerden yapılanı da gayet güzeldi.Değişik bir lezzet arıyorsanız muhakkak denemelisiniz.
Malzemeler:
Yarım kg akciğer
2 adet soğan
1 adet domates
6-7 tane yeşil biber
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz,karabiber,kırmızı biber,kekik



Hazırlanışı:
Ciğerin zarını temizleyip,küp küp doğrayın.Yıkayın,süzgece koyup suyunu süzün.Bir tencerenin içinde yağı kızdırın.Ciğerleri ilave edip,bir süre kavurun.İnce ince doğranmış soğanı ekleyin ve soğanlar ölünceye kadar kavurun.Soğanlar öldükten sonra ince ince doğranmış domatesi ve biberleri de ekleyin.İyice kavurduktan sonra salçayı ekleyin.Daha sonra sıcak su koyup,tuz,kekik ve baharatları da ekleyin.İndirmeye yakın yıkanmış ayıklanmış pirinci ekleyin.Pirinçler piştikten sonra altını kapatın.5-10 dakika dinlendirip servis yapın.


2 yorum:

  1. İlk defa yapacağım fakat hiç terredütüm yok nefis olacağı kesin tarifiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Tarifiniz için öncelikle teşekkürler kesinlikle bende deneyeceğim.

    dana ciğeri kuzu ciğeri akciğer gibi ürünler hayvan ürünleri sınıfında sakatat ürünü olarak adlandırılır bilinir insanlar için en faydalı besin protein ve vitamin kaynakları dır gerçekten değeri bilinmesi gereken en önemli sakatat ürünlerini herzaman ciğerciler den tedarik etmelisiniz bunun sebebi hem günlük olması hem fiyat bakımından daha uygun olması tercih ve karar sizlerindir sakatat ürünlerini çocuklar veya yetişkinler gönül rahatlığıyla tüketebilir tabiki öncelikle doktorunuza veya hekiminize danışmalısınız.

    YanıtlaSil