Pages

11 Kasım 2012 Pazar

2 PAZI SARMASI

Hepiniz Pazı Sarmasını yapıyorsunuzdur.Bakalım benim Pazı Sarmamı beğenecek misiniz?Yorumlarınızı bekliyorum.
Malzemeler:
1 kg pazı
İç harcı için:
1 kase bulgur
2 adet soğan
Maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Zeytinyağ
Tuz,karabiber,kekik
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt


Hazırlanışı:
Pazıyı yıkayıp,ayıklayın.

Önceden kaynattığınız suya pazıları batırıp,çıkarın.Sıcak suda çıkardıktan sonra soğuk sudan geçirin.
Daha sonra bir tavaya zeytinyağını koyun.Yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.Domates ve biber salçasını ekleyin.Yıkanmış bulguru da ekleyip kavurmaya devam edin.1 çay bardağı su koyup kaynatın.Suyunu çektikten sonra ince ince doğranmış maydanozu,tuzu,karabiberi ve kekiği ekleyip,karıştırın.Sonrada ocağın altını kapatın.
Önce pazıların kalın damarlarını kesip sarılabilecek şekilde parçalara ayırın.Her bir parçaya iç harcı koyup sarın.Sarma işlemi bittikten sonra pişirme tenceresinin dibine pazı saplarını dizin.Sonra sarmaları tencereye dizin.


Tüm sarmaları dizdikten sonra zeytinyağını üzerinde gezdirin.Sıcak su,tuz ve karabiber ekleyin.Üzerini bir tabakla kapatıp pişirin.Piştikten sonra soğumasını bekleyin.Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.


2 yorum:

  1. hakkaten sunumda bi o kadar guzeldi ! denemek lazim ben çok begendim
    iyi aksamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zamanki gibi güzel yorumlarınızla blogumu renklendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim :)

      Sil