Malzemeler:
3 adet patates
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Su
Tuz
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Öncelikle soğanı yemeklik doğrayın.Tencerenin içine soğanları alıp sıvı yağla kavurun.Patatesleri yıkayıp,soyun.Minik olarak doğrayın ve soğanların üzerine ilave edin.Beraber kavurun.Tavuk suyunu ve sıcak suyu koyup pişirin.Piştikten sonra el blenderı ile parçalayarak püre haline getirin.
Terbiyesi için bir kap içerisine yoğurdu,unu,yumurta sarısını alıp bir su bardağı soğuk suyu koyarak çırpın.Üzerine bir bardak sıcak su koyarak ılıtın.Ilık terbiyeyi kaynamakta olan patatesli harcın üzerine döküp,karıştırın.Altını kapatmadan önce dövülmüş sarımsağı çorbaya ilave edin.Üzeri içinde bir tavada tereyağı ve kırmızı biber ile sos hazırlayın.Sos ile servis yapın.
tavuk suyu yerine bulyon koysak olur mu
YanıtlaSilTabi ki olur
Sil