Pages

13 Kasım 2012 Salı

2 PATATES ÇORBASI

Bu çorbayı ilk defa yaptım.Fakat tattıktan sonra hemen çorba listeme ekledim.Azıcık malzeme ile böylesine nefis bir çorba hazırlamak mümkün...Çorbanın püf noktası ise sarımsak.Sarımsak sayesinde değişik bir aroma tadı alacaksınız böylece çorbadan bir kase istemekten kendinizi alıkoyamayacaksınız :)Ayrıca üzeri için hazırladığımız sos sarımsağın aromasını daha da kuvvetlendirdi.Bence denemeden geçmeyin :)
Malzemeler:
3 adet patates
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Su
Tuz
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Kırmızıbiber



Hazırlanışı:
Öncelikle soğanı yemeklik doğrayın.Tencerenin içine soğanları alıp sıvı yağla kavurun.Patatesleri yıkayıp,soyun.Minik olarak doğrayın ve soğanların üzerine ilave edin.Beraber kavurun.Tavuk suyunu ve sıcak suyu koyup pişirin.Piştikten sonra el blenderı ile parçalayarak püre haline getirin.
Terbiyesi için bir kap içerisine yoğurdu,unu,yumurta sarısını alıp bir su bardağı soğuk suyu koyarak çırpın.Üzerine bir bardak sıcak su koyarak ılıtın.Ilık terbiyeyi kaynamakta olan patatesli harcın üzerine döküp,karıştırın.Altını kapatmadan önce dövülmüş sarımsağı çorbaya ilave edin.Üzeri içinde bir tavada  tereyağı ve kırmızı biber ile sos hazırlayın.Sos ile servis yapın.




2 yorum: