Pages

1 Kasım 2012 Perşembe

4 KÖFTESİR


Bu tarifi evdeki bir yemek kitabını karıştırırken buldum.İlk defa denedim ve biz ailecek çok beğendik.İşte tarifi:
Malzemeler:
500 gr köftelik ince esmer bulgur
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta
1 tutam tuz
Sarımsaklı yoğurt
Kavurmalı sos için:
100 gr kavurma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Nane
Kekik
Kırmızı pul biber




Hazırlanışı:
Bulguru üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslatın ve üzerini kapatıp demlenmeye bırakın.Dinlendirilmiş bulguru yoğurma kabına alın.Yumurtayı da ekleyip azar azar un ve su serperek yoğurun.

Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.

Tencerede su kaynatıp köfteleri haşlayın.
Kavurmalı sos için,soğanları doğrayın.Kavurmayı küçük küçük doğrayın.Yağı tavada kızdırıp soğanı kavurun.Salçayı,kavurmayı ve baharatı ekleyip karıştırın.
Haşlanmış köfteleri servis tabağına alın.Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.

Yoğurdun üzerine kavurmalı sosu ekleyip servis yapın.


4 yorum:

  1. gerçekten kalbim temizmis ! bugun tv de buna benzer yemek gordum , kagit kalem alasiya bitti ! tskr ederim

    seni tekipteyim :)

    bisou bisou

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Söylediğini gibi kalbiniz gerçekten temizmiş :)İlginiz için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. ıyı akşamlar bende çok severım ama bız maydanoz kıyıyoruz elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de yapıyorum ama bu seferlik böyle yaptım. Teşekkür ederim.

      Sil