1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3 adet soğan
Maydanoz
Dereotu
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
Karabiber,kimyon,pul biber,tuz
Limon suyu
5 dal yeşil soğan
Hazırlanışı:
Mercimeği ayıklayıp yıkayın.Tencerede suyla haşlayıp,ocaktan alın.Bulguru ilave edip karıştırın.Kapağını kapatıp bulgurun şişmesi için yaklaşık 30 dakika kadar bekletin.
O sırada maydanoz,dereotu ve taze soğanları temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın.Kuru soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağ ile beraber tavada soteleyin.
Bulgurlu mercimek karışımını,kıyılmış maydanoz,taze soğan ve dereotunu derin bir kaba alıp karıştırın.Salçayı ve sotelenmiş kuru soğanı ekleyip karıştırın.Son olarak tuz,karabiber,kimyon,pul biber ve limon suyunu ilave edip yoğurun.Elinizde köfte şeklinde biçimlendirip servis tabağına dizin.Marul veye kıvırcıkla süsleyip servis yapabilirsiniz.
bol limonlu bayılırım canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkürler. Sevgiler.
Silellerine sağılık,bunu herkes sever ,nefis görünüyoru.
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilKusura bakmayın Ayfer hanım. gorsellerden alınmış resim. hemen kaldırıyorum. Hatta konuyu siliyorum. Anlayışınız için müteşekkiriz.
YanıtlaSilpckolok
SilBu nasil tarif yaaaaa
YanıtlaSilNeden?
Sil