Elinizde kalan az yufkayı Tava Böreği yaparak değerlendirebilirsiniz.Pratik bir şekilde yapılacak bir börek.Genelde Ispanaklı Tava Böreği'nin iç harcını pişirilerek yapılır ama ben pişirmeden yapıyorum.Bence böyle daha lezzetli oluyor.
Malzemeler:
2 adet yufka
Sıvı yağ
Harcı için:
250 gr ıspanak
100 gr beyaz peynir
1 adet yumurta
1/4 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Hazırlanışı:
Bir kasede yumurtayı,sütü ve yağı çırpın.
Daha sonra ıspanakları yıkayıp,ayıklayın.Saplarını ayırıp yapraklarını doğrayın.Doğranmış ıspanağı bir kaba alın ve peyniri ufalayıp,karıştırın.
Teflon tavaya biraz yağ sürüp, bir yufkayı dışarı sarkacak şekilde serin.Üzerine hazırladığımız yumurtalı harcı sürün.Diğer yufkanın bir kısmını parçalayarak serin,üzerine tekrar yumurtalı harçtan sürün.Aynı şekilde bu işlemi bir kez daha tekrarlayın.3. kattan sonra ıspanaklı harcı dökün.
Kalan yufkayı üzerine serip yine yumurtalı karışımdan dökün.Sarkan yufkalar ile üstü iyice sarın.Sararken ara ara yumurtalı karışımdan dökün.
Kapağını kapatıp orta ateşte iyice kızarana kadar kızartın.Daha sonra ters çevirip diğer tarafını kızartın.
Dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder