Bugün sizlere Ankara ve çevresine ait olan yöresel bir yemek tarifi paylaşıyorum. Biz çok seviyoruz :) Umarım sizde bu tarifi seversiniz.
Malzemeler:
1 yemek tabağı kurutulmuş fasulye
1 çay bardağı bulgur
Sarımsaklı yoğurt
Tuz
Tereyağ
Karabiber, pul biber, nane
Hazırlanışı:
Kurutulmuş fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlandıktan sonra soğuk suya çıkarın ve süzün. Bulgur ve fasulyeleri beraber tuzlu suda suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra fasulyeleri sarımsaklı yoğurt ile karıştırın.O sırada tereyağını tavada eritip, kızdırın. Pul biberi, karabiberi ve naneyi ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Hazırladığını bu sosu yoğurtlu fasulye üzerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder